Modulair bouwen heeft de toekomst

Veelgestelde vragen

Om een schone, veilige leefomgeving voor toekomstige generaties te behouden, moet het roer om. De realisatie van een circulaire bouweconomie in 2050 vereist dat we ontwikkelingen in gang zetten om grondstoffen zo lang mogelijk in de bouw te houden, dat nieuwe grondstoffen zo min mogelijk gebruikt worden, en circulaire en milieubelastende aspecten meetbaar en duidelijk zichtbaar worden.

Voor ons betekent het niets minder dan een volledige herbezinning op de wijze waarop wij ontwerpen, (ver)bouwen, gebruiken en weer hergebruiken.

Daarom zorgen wij, al dan niet met partners, voor (ver)plaatsing, onderhoud, fabricage, financiering en ontwikkeling. U kunt op ons bouwen.

Wij brengen beweging in de woningmarkt met onze modulaire aanpak om snel, duurzaam en transparant nieuwe woningen te bouwen. Onze ambitie is om toonbaar naar de hoogste klanttevredenheid te streven, waarin intensieve co-creatie vanzelfsprekenheid is / van belang is. We willen samen vooruit voor slimmere oplossingen en betere gebouwen.

Samenwerken is cruciaal om de omslag naar circulair bouwen te maken. Meer dan ooit is er behoefte aan verbondenheid en het leveren van toegevoegde waarde.

Het begrip ‘duurzaam’ als toegevoegde waarde is bijvoorbeeld hedendaags al veel breder. Het is niet alleen de energierekening die betaalbaarder moet, maar het is eveneens belangrijk dat bij de bouw het productieproces in de fabriek zo efficiënt mogelijk verloopt en dat je het aantal transportbewegingen minimaliseert om zodoende de uitstoot van CO2 te verminderen. Daarbij draait het om vragen als: hoe toekomstbestendig zijn gebouwen, hoe gezond zijn ze, voelen we ons er prettig in? Dat is allemaal duurzaamheid waar we ons met de huidige partners mee bezig houden.

Onze proces begint na het eerste contact moment al met het bekijken van de locatie, welk systeem geschikt is en wat voor type fundering zou kunnen. Dit valt onder onze QuickScan, waarin u binnen 24 uur een indicatie krijgt over uw vraag. Vanuit daar kunt u de keuze maken om het traject met ons voort te zetten en over te gaan naar de plananalyse. Binnen de plananalyse wordt het project volledig op de mm nauwkeurig in 3D wordt gezet. Met onze Realtime 3D Software wordt het nieuwe ontwerp gemaakt en worden zelfs de kleinste details, zoals het links of rechtsom draaien van een kastdeurtje of de exacte plek van een voeg, vastgelegd. Zo kunt u, met onze VR techniek, in uw nieuwe ruimte lopen en deze inspecteren nog voor er gebouwd is, volgens RO-procedure. Vanuit daar gaan we werken richting het vergunning traject.

DOMODO werkt samen met Stamhuis volgens het BIM systeem. Het Bouwwerk Informatie Model.

Dit is een computersysteem waarin alle bouwcomponenten die u maar kunt bedenken aan elkaar gekoppeld zijn. Het voordeel hiervan is dat, wanneer u een verandering wenst in het ontwerp, u direct inzicht heeft in verandering van kosten, bouwmaterialen en planning. Dit systeem wordt gebruikt in de plananalyse.

DOMODO hanteert zowel een korte- als lange-termijn visie. Zo vinden wij het belangrijk dat wij circulair bouwen met duurzame producten. Bij alles wat wij doen houden wij de gevolgen voor mens en milieu scherp in de gaten. Veiligheid, gezondheid en duurzaamheid staan bij ons centraal. Door het gebruik van duurzame materialen en slimme energiezuinige installaties kunnen uw gebouwen BENG en NOM-ready gerealiseerd worden. Gaat u voor gasloos, zonder CO2 uitstoot, all-electric of energieneutraal? Alles is bij ons mogelijk.

Modulair bouwen is een bouwtechniek waarbij de producent grote delen van een woning in de fabriek vervaardigt. Het gaat om kant-en-klare modules die de fabrikant op de bouwplaats aan- en op elkaar zet en voorziet van leidingwerk en elektra.

Daarmee gaat de modulaire bouw, die voldoet aan strikte normen, een stap verder dan de prefab bouw waarbij enkel losse elementen zoals betonvloeren of gevelplaten in de fabriek worden geproduceerd.

Modulaire gebouwen zijn demontabel. Dat wil zeggen dat de modules op elk gewenst moment uit elkaar kunnen worden gehaald. Al naar gelang de vraag van de klant kunnen de modules vervolgens in een andere functie of indeling worden hergebruikt.

DOMODO ziet modulaire bouw dan ook als de manier van bouwen voor de toekomst. Deze bouwtechniek blinkt immers uit in flexibiliteit, snelheid, beperkte overlast, efficiëntie en duurzaamheid. Zowel voor tijdelijke- als permanente gebouwen is modulair bouwen dus geschikt.

Als specialist op het gebied van tijdelijke en permanente huisvesting bent u bij DOMODO aan het juiste adres. We denken graag mee en geven u graag een antwoord op uw huisvestingvraagstuk. Naast de ‘standaard’ voordelen van modulair bouwen zoals flexibiliteit, snelheid, duurzaamheid en efficiëntie kijken wij naar de kern van het wonen, namelijk het woongenot.

Het is de gebruiker die centraal staat, en niet zo zeer de bouwmethode van het gebouw. Wat ons onderscheidt, is dat we de eindgebruiker als startpunt en maatstaf nemen. Het zijn de eindgebruikers waar het om draait. Het resultaat is een huisvestingsconcept dat past bij de wensen en behoeften van zowel de opdrachtgever als eindgebruiker. Deze wensen en behoeften koppelen we met bewezen installatie technieken, die naast conform moeten zorgen voor lagere kosten.

Of het nu gaat om tijdelijke- als permanente vraagstukken; onze adviseurs en specialisten weten raad met elke situatie. Alle kennis over nul op de meter, gasloos en de inzet van de laatste duurzame ontwikkelingen is bij ons aanwezig. Wij adviseren u graag over duurzame toepassingen en houden de financiën en haalbaarheid van uw project tegelijkertijd scherp in de gaten.

Bij DOMODO combineren we hard werken met plezier. Bij DOMODO gaan we altijd voor de volle 100% en zetten allemaal net dat stapje extra. Maar ook een vrijdagmiddagborrel mag niet ontbreken. Wil jij werken in een groeiend bedrijf waarin internationalisering onze ambitie is waar persoonlijke groei gestimuleerd wordt, de cultuur centraal staat en daarbij gezelligheid hoog in het vaandel staat? Solliciteer dan direct!

We staan bij DOMODO aan het begin van een veranderende transitie. Naast het vakmanschap van onze mensen, de kracht van ons netwerk, de kwaliteit van onze bouwsystemen en duidelijke communicatie met de opdrachtgever is van essentieel belang om te komen tot de beste oplossingen. Wij willen ons onderscheiden door product leadership met gerichte service om zo in elke stap van het proces toegevoegde waarde voor de klant te realiseren.